Seri Qaseh Nazirah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Muhammad Haikal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Pemergianmu dirindui

Lilypie Angel and Memorial tickers

Nuffnang

28 Mac 2011

Bukit Gambang Water Park

Sabtu Lepas g cuti-cuti Malaysia ke Gambang.... Aku tak pernah pun g sini... Lan yang ajak g.... Mula2 dengar namanya mcm pelik je... Tak sangka pulak ada water park kat sana...

perjalanan ke sana... qaseh siap bereben-reben lagi... xcited tau... tapi ibu dia lagi over... senyum sampai ke telinga.... hehehehe...

Lambat betul nak sampai sana... Dah bape kali tido dah....hikhikhik...

Jeng..jeng...jeng... dah sampai dah...... Sampai-sampai terus je bergambar kat sini....

Lan dengan Kak dik pergi parking kereta... tempat parking betul giler..... sementara tunggu diorg aku berposing2 dulu dengan ibu mertuaku...hikhikhik...... siap bawa pelampung tau... nak beli kat sini takut mahall...

penuh dengan kereta.... Lan parking kat ujung sekali yang belakang tu... jauh x?

qaseh dengan Mak tok.... qaseh suka, tapi bila bergambar muka dia mcm takde perasaan je...
Qaseh dah tak sabar nak main pelampung dia.... asyik nak pegang pelampung je...


Ini 2 orang budak yang dah tak sabar nak masuk dalam air.... qaseh dipaksa senyum oleh kakak eca...

Ini tempat mandi untuk budak... Kalau org tua nak masuk pun boleh jugak....
Budak2 yang nak naik gelongsor kat sinila tempatnya... yang tinggi ada, yang rendah ada...  Ramai giler orang kan....


Akhirnya dapat juga qaseh masuk dalam air... Mula2 ayah dia bawa dia mandi... Nampak tak qaseh di ujung sana? Si eca dengan danish dengan paksu kat sebelah tu.... Aku bawa qaseh naik gelongsor tu tau...walaupun macam tak sesuai je utk budak baya qaseh tapi aku try juga bawa dia... sbb dia tak takut... makin suka adalah... Aku bawa dia naik gelongsor yang kat belakang Lan tu...yang warna itam putih... Panjang juga gelongsor tu... naik dengan konfiden je... pastu masa turun aku yang lebih jerit...qaseh diam je... Cuak jugak...laju sangat..bila sampai bawah lan dah tunggu... terus dia sambut qaseh... Aku terus terduduk kat situ... sakit punggung wei... Yela...sape suruh main kat tempat budak2 ye tak...hahahha.... kat tempat budak ni airnya cetek je...

Yang ni pun tempat budak2 gak.. kat sini tak leh bawa pelampung besar..pelampung kecik yang budak punye boleh....tapi kat sini kalau budak yang dah boleh main sendiri ok la, yang kecik macam qaseh susah sikit....sbb banyak tangga kat sini... Budak2 yang dah besar boleh la turun naik tangga tu....tapi aku bawa juga qaseh main kat sini... dia dengan pelampung dia la..ala..main kat tepi2 je...

Ada satu lagi tempat yang aku bawa qaseh...tempatnya mcm kolam renang...kat situ kira mcm tempat main bola jaring dalam air... siap ada jaringnya lagi... tapi kat situ tak dapat nak amik gambar la... rasanya kat kemera lan ada kot... banyak lagi gambar tp kat kamera lan la... lupa nak amik...
korang tengok apa yang ada je la ye...


Ni tempat nak top up duit dalam gelang tangan yang ko pakai... masa masuk semua orang akan dapat gelang tangan tau... ala sama macam ko g water park yang lain... kat nnt kena pakai gelang kan...ha..sama la kat sini... Kat dalam ni kalau nak beli atau sewa apa2 tak boleh gunakan cash.... semua guna duit yang ko masukkan dalam gelang tu.... leceh gak la... kalau tak cukup kenala beratur kat top up counter ni and tambah la jumlah yang ko nak... masa masuk Lan cuma masukkan RM50 je... Kitaorg manala tau dalam tu tak boleh guna cash... So, kalau korang nak g korang terus masukkan duit banyak2 tau... Jangan risau, kalau ada lebih dia akan pulang balik duit ko.... Eh..nak beli makanan pun pun tak boleh guna cash tau....


Aku sambung nanti la ye... Gambar yang kat air masa tengah bermandi manda cuma ni jela yang ada... Yang kat kamera lan tak amik lagi.... Yang banyak gambar masa kat darat dan pemandangan2 yang ada di sana... Yang tu semua next entry ye.. tu pun kalau rajin... hehehehe... okla...nak buat entry ni pun amik masa beberapa hari.. Sbb kat sini line internet kejap ada kejap takde... ni sebelum line hilang baik aku polish dulu....hehehhe... k tata...

17 Mac 2011

sok sek sok sek...

Jom kita citer ngarut2 jom.... aku nak letak gambar tapi line tenet tak clear la... jadinya asyik tak masuk je gambar nye....
so, apa lagi... aku nak sok sek sok sek lah kat sini....
menaip tanpa memikirkan apa yang hendak diceritakan....

eh...tiba-tiba takde idea la nak citer apa... kalau ada gambar, adalah panduan untuk aku bercerita..  ni bila kosong je otak aku pun jadi kosong.... hahahaha...

Qaseh kan... apa lagi citer pasal qaseh je la kan...

Qaseh semakin melasak... tak reti duk diam langsung...
Sekarang ni dia asyik jatuh je... jatuh tangga la, jatuh kerusi la...
Kepala pun berbenjul-benjul...hehehehe... terus x comel...

Hobi aku sekarang adalah marah qaseh...hehehhe...
Bukan apa...nak bg dia dengar kata.. kalau manjakan sangat sampai tak boleh dimarah nnt makin menjadi-jadi ngada2 dia.... bila kena marah barula nak dengar kata..
Mmg la kesian tapi nak buat mcm mana kan....

Ingat aku suka ke nak marah2 anak... sayang tau kat anak... bila dia dah tido kan mula la aku ckp kat telinga dia yg aku sayang sangat kat dia... dia bukan dengar pun... tapi saje nak dia tahu yg aku marah sbb sayang bukan sebab benci.... Yang bestnya, walaupun aku kuat marah tapi dia tetap nak dengan aku je...hehehehe... anak ibu la katakan......

Biasanya setiap petang aku akan bawa dia jalan2... kadang-kadang naik motor, kadang2 aku tolak dia naik basikal pink dia tu... Qaseh paling suka naik motor la.. Kalau nmpk je motor dia tunjuk2 nak naik... Sekarang dah jarang bawa jalan sbb bila petang je hujan... so, duk umah jela... tu yang dia boring agaknya, pastu buat perangai, ibu pulak asyik nak marah2 je... erm... kesian qaseh....


Bulan 6 ni mungkin aku akan hantar qaseh g sekolah... ala, sekolah taska kat depan pejabat aku nie... kan senang kan... sekolah anak depan pej je... aku nak g keje bawa dia sekali, nak balik keje angkut dia sekali...
Tu pun baru rancang, patutnya nak masuk taska umur budak mesti dah 2 tahun genap baru boleh masuk. Kalau bulan 6 ni umur qaseh baru 1tahun 10 bulan... Tengok la mcm mana, kalau tak bulan 6 ni terus tahun depan je aku masukkan dia ke sekolah....

Kejap je anak nak masuk sekolah, mcm tak percaya je... Kalau kat taska dia ramai kawan dan boleh belajar sekali.. Tak la main je... Nanti mesti dia boleh hafal doa-doa, lagu2...eh, mcm2 la...
aku yg terlebih xcited....hehehehe...

Esk n isnin aku cuti.... best nye dapat rehat kat rumah.... Hari sabtu nie merancang nak g gambang wetworld.
Hehehehehe..tak sabar rasanya... best dapat mandi manda... Bukan apa, dah lama tak bawa qaseh g jalan jauh... mesti qaseh pun suka....
Nanti aku akan amik gambar banyak2 dan ceritakan pengalaman yang best masa kat sana kat blog nie... Tu pun kena tunggu aku naik keje la...hehehehe sbb kat rumah takde internet ....

K la, dah banyak dah aku sok sek sok sek.... Tinggal lagi 1 jam je nak balik....
Jumpa lagi nnt.... tata....






10 Mac 2011

banyak gambar qaseh....

Hari nie nak letak gambar qaseh je banyak2....
ni semua gambar dalam nset lama....
opps...terkantoi pulak ada nset baru...hehehhe

Alang2 dah terkantoi tu cite la sikit.....
Semalam kan...kita kan... dapat nset baru....
Colour pink lagi....hehehehe...
lama tunggu tu....
Tapi takpe..... sabar kan membawa berkat....
tu yang akhirnya dapat tu.....

Ok sekarang kita teruskan dengan mengupload gambar qaseh banyak2.....

masa ni tgh main2 kat taman sebelah rumah... walaupun taman tu sebelah rumah tapi aku jarang2 sekali bawa qaseh g main kat situ...hehehe..malas...

qaseh suka main gelongsor.... tapi penat la nak melayan dia.... dia nak naik turun sendiri... tapi bahaya la kalau biarkan... so, aku la yang kena dukung bawa naik...pastu tunggu kat bawah tu pulak masa dia nak turun...

kalau selalu layan dia main kat taman tu mesti aku boleh kurus punye...
tapi aku sayang la kat lemak2 kau dalam badan nie....hehehe....

masa nie qaseh dah penat la nie... tu yang muka masam je tu....
yang sorang lagi tu anak kawan aku... Irfan nama dia.... aku bawa qaseh pun sbb kawan aku la...
kalau tak harus duk umah je....

ni hari lain pulak.... maklumla ye.. gambar bercampur aduk....
ni gambar lama nie.... aku tak ingat la bila gambar ni diambil.... asal aku nmpk comel je aku upload...


 hahahaha... ni tak boleh tahan nie..... muka stim....
masa nak tido...pun gambar lama gak...


masa ni kat umah mokde... ayah baru balik keje qaseh dah sibuk nak duduk kat ayah.... budak manja la katakan....


ayah dia mmg suka melayan anak dara dia nie.... sbb tu la manja.... ibu tukang marah...
tapi qaseh sebenarnya lebih rapat dengan ibu....


ni muka mengoda.... ada sesiapa nak ngurat.....hehehhee

ni pun gambar lama...rasanya ni masa ibu baru balik dari kursus kat terengganu... sbb bantal upin ipin tu aku beli kat terengganu... tak tahu nak belikan anak ape kat sana...beli bantal je la...

rambut tuncet.... rambut ciput tapi tetap nak ikat.... dia diam je bila orang ikat rambut dia... tapi lepas tu tak lama la...dia tarik getahnya...

qaseh dengan basikal/kereta yang mak adik belikan.... basikal ni dapat masa hari jadi qaseh yang pertama...
bila naik je basikal ni dia asyik nak panjat je.... pastu nnt benda tu terbalik...dah melalak pulak....
tapi sekarang dah ada basikal pink....

yang ni bukan qaseh eh... ni budak taska kat depan pej aku... budak nie hensem...hehehehe....
boleh tak kalau kenen2 kan dengan qaeh....
tapi boleh tahan gak lasak dia ni... budak umur2 macam ni mmg tgh lasak kan....


Sekian saje..... disebabkan gambar dah banyak maka ceritanya kurang la ye....
Selamat menonton gambar....hehehhe...

GUNTING RAMBUT

Tiba-tiba terjumpa video masa qaseh gunting rambut tahun lepas...
Ala yang muka dia terus jadi muka amoi lepas gunting rambut tu....
Bila dah jumpa harusla diabadikan dalam blog kan....
hehehehehehe....


Qaseh diam je masa nie.... baik sungguh...
kalau sekarang tak taula macam mana...

video

02 Mac 2011

Kemanjaannya terserlah....

Kalau dah ada anak mestila citer pasal anak je kan....
Kalau nak citer pasal diri sendiri sape je nak baca.....
Gelagat budak2 ni kan comel je walaupun kadang kala menyakitkan hati...hikhikhik...

masa ni kat BP Mall.... Lepas2 pilihanraya yang sibuk keje sampai terlupa ada anak, so bila dah cuti bawala anak g jalan2.... tu pun mengambil masa yang lama untuk bercuti sbb ayah qaseh pulak bz...kan banjir kan....bila bab bencana alam ni dia punye keje la pulak....

kami makan kat chiken rice shop... rindu pulak nak makan kat sini..... sampai2 terus makan dulu sbb dah lapar sangat....hehehe...
mula qaseh ayu je berbaju gaun, lepas mkn je terus tukar baju sbb abis kotor... dia sekarang ni nak makan sendiri jek... taknak suap2 lagi dah... jadi biar jela dia mkn sendiri... lepas tu abis terabur nasi kat bawa meja... nasib la ye....

bila nampak air, dia sibuk nak air tu tapi bukan nak minum, nak main2 je... aku malas nak layan... ayah dia la yang layan dia... ayah kan manja kan qaseh....

gambar makanan tak snap... sampai je makanan terus ngap....hahaha...


Bila dah kenyang baru la boleh teruskan perjalanan....hahaha... nampak tak baju qaseh dah bertukar...
terus pakai jeans.... tempat ni mmg wajib pergi utk menghiburkan hati si kecil nie....

suka qaseh dapat main mainan nie... kat sini ada la shoping2 sikit... aku sambar kasut 1.Nak cari handbeg tak jumpa yang berkenan pulak....

Bab lentok2 kepala serah pada qaseh... asal nak amik gambar je mesti lentokkan kepala....
ikut sape ntah...hehehe....

tu jela yang dapat dikongsikan.... semuanya citer yang dah berzaman baru terhegeh2 nak update....
biasala...asyik jenguk blog orang je sampai lupa kat blog sendiri....hikhikhik....

Ok...have fun...

01 Mac 2011

Budak comel + ngada + manja = rasa nak cubit je...

Geram kat anak sendiri takpe, geram kat anak orang lain pun takpe....
Cubit anak sendiri takpe jangan cubit anak orang lain.... nanti dia nagis ko nak jawab...hahahaha....
Kalau anak sendiri nagis leh la ko nak selak2....hikhikhik...

 ko tak rasa nak cubit budak ni ke?
jangan takut, aku izinkan..tapi kalau dia nagis ko pujukla sendiri ye...
hehehehe...


 bila dia muka macam ni nampak dia tembam...tu yang sedap cium tu...


nampak tak kecomelan dan kemanjaan budak kecik nie...
geram kan... erm...balik ni siap la dia...
nak cium banyak kali....

bukan senang nak ambik gambar masa pakai tudung nie....
pakai kejap pastu nak bukak...
tapi qaseh mmg comel bila bertudung kan...
sape lagi nak puji anak den nie...hikhik...


Gambar basikal pink

Hari tu buat entry basikal qaseh takde gambar kan...ha..ni nak tunjuk gambarnya nie...







Haaa..gitu la grupa basikal si qaseh nie yang maknya sibuk nak tayang2 sangat...hahaha...
biasala maknya kat over...mcm tak tau jek....

Aku malas nak citer panjang2 lagi sbb semua dah citer kat entry yang sebelum ni....
Dalam gambar tu bukan basikal je yang pink, dengan baju2 qaseh sekali pink...huahuahua...

Korang beli kan la anak korang basikal juga... Leh kita bawa anak2 g main basikal kat dataran ke, kat taman ke....

Beli lahh.....
Belilahhh...

Boring kan bila blog takde gambar...

Aku bukan tak nak letak gambar, tapi masalahnya tempat transfer gambar aku tu hilang...
mana ntah perginya... erm nak beli yang baru pun tak terbeli2 lagi....

Hari ni kan opis sunyi je... aku pun tak banyak cakap hari nie... duk depan laptop je...
aku berdua je dengan nurul.. opis aku mmg tak ramai orang tu yang tak meriah tu...
Rindu pulak masa pilihanraya ari tu.... masa tu pej ni mmg ramai sangat orang, sampai tak termuat-muat...
Tapi tu semua dah berlalu dah.. kejap je masa berlalu...

Hari rasa boring sangat....
Kat fesbuk pun tak tau nak update ape... tu yang tetiba je tulis2 kat sini tu....
Kalau kat fesbuk kan tulis sikit2 je...kan sini leh tulis panjang2 sambil menghilangkan rasa boring...

Aku puasa hari nie... matlamatnya untuk menganti puasa yang lepas dan matlamat utama nak kecilkan badan... hehehe... saje je taknak sebut kurus sbb takut tak kurus2 pulak nnt...malu lak kang...
puasa tahun lepas aku puasa penuh... dasyat kan... yela...tak uzur sebulan boleh la puasa penuh kan...
Yang aku nak ganti ni puasa 2 tahun lepas...sebulan tak puasa sbb bersalin kan qaseh.... sape suruh bersalin bulan puasa ek....hahahaha....


kelako pulak bila tengok balik gambar qaseh botak...

hehehhe...nampak hidung je kembang....
lepas ni dia takkan botak lagi....

 Kejap je kan dah 1 tahun 6 bulan... rindu nak tengok qaseh tembam macam dulu2...
Sekarang dia lasak sangat.... asyik nak lepas je... semua nak buat sendiri.... makan pun nak sendiri sampai berterabur je... nasib ayah dia rajin bersihkan....

Bila tengok gambar ni macam dah besar sangat je qaseh...
berpeluh2 main...

suka tengok gambar nie....
comel sangat...


gambar2 ni dah ada kat entry yang sebelum nie... saje je letak lagi....
Bila la qaseh nak dapat adik ek..opss...hehehehe...

Tahun nie ramai kawan2 yang kawen dan ramai yang dah bersalin....
Bila tgk baby rasa geram je.... Best bau baby kan.....

Erm.... ok la... ntah apa2 la yang aku citer...konon nak luahkan rasa sebab tempat transfer gambar dah hilang, tapi dah cite lain pulak... bab mengarut2 nie serah je kat aku...hehehe...

k... take care semua...
miss u all....




Related Posts with Thumbnails

ads by nuffnang