Seri Qaseh Nazirah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Muhammad Haikal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Pemergianmu dirindui

Lilypie Angel and Memorial tickers

Nuffnang

16 April 2013

Dapat baby baru... Tahniah Abg Ngah....

Semlm 15.5.2013 akak ipar aku selamat melahirkan baby boy secara opretion di Hospital Segamat. Baby boleh songsang pulak. Ni anak keempat mereka. Bestnya tgk org dh bersalin... dh dapat baby... aku ni tgh tgu masa je ni.. tp kalau boleh biar la normal.. takut nk belah2 ni....

Berat baby 3.2kg, lahir jam 8.30 pg. Nama tak tau lagi.. Ni anak lelaki dia yg ketiga. Nampaknya cica sorang je la anak pompuan yg ada dan makin manja la si putri tu sbb akak ipar aku terus ikat...... Tak sangka pun baby ni boy sbb mak bidan kata girl.. tak kisahla kan asalkan selamat....

Semlm lepas dah tau kak cun dh selamat bersalin aku g hospital dengan uda. Dapatla tgk baby walaupun belum masa melawat. Megah aku nk jalan naik ke hospital tu sbb perut aku pun dh berat kan... Tp sebab nk tgk gak baby ku gagahkan diri jugak..

Inila babynya... comel n bulat kan... geram aku tgk.. masa aku dukung boleh pulak dia nagis... siap mulut mencari2 sesuatu... haus la tu, nk susu la tu... mana la makcik nk cari susu... ibu dia pulak kena baring je sbb lepas opret kena baring 4 jam ke 6 jam... Bau baby mmg wangi kan... dia ada baunya yg tersendiri... 



Gambar ni xclear sgt... aku dpt amik 2 keping je gambar sbb time tu la bateri fon kong....
Lagipun ada nurse lalu2, takut la pulak kan... nnt kena sound lak...

Tahun ni ada 3 org yg bakal dpt baby termasukla aku. So, skrg sorang dh selamat, tinggal aku dengan uteh je...

Kitaorg due bulan 5, tp aku x sabar dh nk melahirkan ni... xdaya nak tanggung sakit pinggang n punggung lagi... perut pun dh berat je ni.. jalan pun mcm senget2 je...

Apa2 pun tahniah byk2 aku ucapkan pada abgngah n kak cun di atas kehadiran org baru dalam keluarga mereka... Cica pun dh besar sgt dh utk jadi kakak... dh layak dh..leh tolong ibu jaga adik lepas ni...  Semoga ibu dan baby akan terus sihat selamanya ye...

Amin....





2 ulasan:

nahdzatul hasanah berkata...

Hadiahkan diaper cake dari kami kepada family or rakan2 yang baru dapat baby atau sebagai hadiah hari jadi. Sila lawat page kami di www.facebook.com/DiaperCakeMalaysia

Order la sekarang!

irnawati mohd mydin berkata...

comelnya baby ni
http://metrobestmom.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails

ads by nuffnang